[IND] Mengatasi BAPIL Pada Bayi (BATUK PILEK)

[IND] Pada usianya yang ke 4.5 bulan, eegan akhirnya sakit untuk pertama kalinya dan seperti biasa, sakit yang paling sering di derita para bayi yaitu BAPIL. BAPIL itu mungkin terlihat sepele ya moms, tapi bagi yang uda pernah ngalamin ini pada bayinya pasti tahu betapa susahnya sang bayi saat BAPIL. Kesusahan napas, susah minum susu, susah tidur, rewel dan bahkan baby eegan itu sampe ilang suaranya akibat batuk yang cukup parah. So, kali ini aku pengen share seputar BAPIL eegan, hopefully bisa membantu.

Continue reading

[IND] Review Spectra 9+ Breastpump plus Tips Pumping di Kantor

Setelah jadi emak-emak, banyak banget hal baru yang dicobain ya, salah satunya breast pump. Saya tuh udah planning dan bahkan cari-cari informasi seputar breastpump semenjak hamil 7 bulan! Kenapa? Karena ini cukup penting dan memusingkan ternyata. Ada yang bilang breastpump itu jodoh-jodohan, dan belum lagi harganya yang cukup bikin mikir ya mau beli, Nah kali ini saya mau review breastpump kesayangan yang akhirnya saya pilih ya yaitu Spectra 9+.

Continue reading

[ENG/IND] Baby Blues / Depresi Pasca Melahirkan

[ENG] I was on my 7 month of pregnancy when i scrolled down every article about baby blues hoping that by getting to know about it more, i could prevent it. And not only i’ve searched the web, i also prayed every night to won’t it. But , did i have baby blues? Yes, badly. Sharing stories about baby blues could be embarassing for some mothers, because too many people judge us too early when we are so stressed about having a newborn. But here i am sharing my experience battling with baby blues.

Continue reading

[ENG/IND] Love From a Working Mother / Cinta Seorang Ibu Pekerja

[ENG] Being a parent has brought me to feel a new kind of feeling that i have never felt before; a parent’s love. It’s so different with all kind of loves, it’s so much different with love toward our spouse or parents or friends or everybody else. This new experience has brought me to feel how great is God’s love as our parent to us. It has opened my eyes to see and understand tiny about what He has sacrificed in the name of Love. Please allow me to tell you a little about it.

Continue reading

[ENG/IND] Timing of Eating for Eczema / Pola Makan Untuk Eksim

[ENG] Our body seems to have 3 metabolic periods which cycle every 24 hours. Eating in compliance with these three metabolic periods will afford more efficient digestion, assimilation, cleansing and maintenance of the cells and therefore proper healing can occur.

Here’s how I’ve learned to eat breakfast, lunch and dinner so that what I eat honors the function of the metabolic periods.

Continue reading